Nincs engedélyezve a javascript.
Kedves Vásárlóink! A koronavírusra, az Önök és az alkalmazottaink egészségére való tekintettel a rendelésfelvétel határozatlan ideig szünetel, így sajnos házhoz szállítást sem tudunk biztosítani. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Termékeink

Válogass könyveink közül

Kategóriák
Minden
Ajándékkönyvek
Albumok
Egészség, életmód
Évkönyv
Ezotéria
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Állattartás
Barkácsolás, házépítés, felújítás
Divat
Építkezés
Fotózás, filmezés
Gyűjtemények
Háztartási praktikák
Kedvenceink az állatok
Kertészkedés
Kézimunka
Kreatív hobbi
Lakberendezés
Virágok, szobanövények
Egyéb
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Játékok
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Nyelvkönyvek, szótárak
Orvosi
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Sport
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
Vizuális nyelv - képi információ

Vizuális nyelv - képi információ

Segédkönyv az operetőri munka gyakorlatához

Virágmandula Kft., 2015.
"Kezünkben mobil és ezzel videózunk, fényképezünk. Digitális kamerákkal tele a világ. Mozgóképek cunamija áraszt el minket. Sokakban az a hit él, hogy hibázni sem lehet, a technika mindent megold. Sajnos ezt nem csak az amatőr "szelfizők" gondolják így, de igen gyakran azok is, akik magukat filmkészítőnek vagy fotósnak gondolják.

Nem kis bátorság kell ahhoz, most ebben a közhangulatban, hogy valaki könyvben összegezze több évtized operatőri és fotós tapasztalatait, tanácsod adva annak, aki tudatos képkészítő akar lenni.

Szondi Imre erre a feladatra vállalkozott sok képpel és okos mondatokkal. Plánok, tónusok, kompozíciók és színértékek fontosságáról és hatásáról esik szó a könyvben. Sokszor persze vitát ébreszthet bennünk, hogy csak így lehet, csak így szabad, vagy van más lehetséges út is, hogy hatást érjünk el, de miközben nézegetjük a képeket, ellenérveket fogalmazunk meg magunknak, bizonygatjuk igazunkat, rájövünk, hogy mennyi apró részlet végiggondolása eredményezhet csak minőséget. Minőséget a képi megfogalmazásban. Bízom abban, hogy e könyv hasznos segítséget jelent majd mindazoknak is, akik egyetemeinken, főiskoláinkon mozgóképkészítést tanulnak." (Babiczky László, Balázs Béla-díjas rendező)"Szondi Imre televíziós operatőr. A Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának munkatársaként a legkülönbözőbb eseményekről és műfajokban tájékoztatta két évtizeden keresztül a nézőket. Könyve a vizuális nyelv, a képi információk megfogalmazásának gyakorlati szempontú, tapasztalatokon alapuló "stilisztikai" kézikönyve. Az országos közszolgálati és kereskedelmi televíziók és az immár jóval több mint száz helyi televízió mellett az úgynevezett közösségi (internetes) média szerepe is egyre jelentősebb. Gyakorlatilag ma már szinte mindenkinek a kezében kamera van vagy lehet (ha másképp nem, egy okostelefon formájában), a vizuális nyelv tehát egyre több ember számára sajátos "munkanyelv". De mint minden nyelvet, ezt is tanulni, ismerni, érteni kell. A látás művészet. A láttatás felelősség." (Békés Sándor, a Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának alapító stúdióvezetője, főszerkesztője)

Raktári kód:
744298
ISBN:
6155497407
EAN:
9786155497407
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
158
Méret [mm]:
165 x 232 x 8
Tömeg [g]:
270
Szondi Imre
Szondi Imre