Nincs engedélyezve a javascript.
Kedves Vásárlóink! A koronavírusra, az Önök és az alkalmazottaink egészségére való tekintettel a rendelésfelvétel határozatlan ideig szünetel, így sajnos házhoz szállítást sem tudunk biztosítani. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Termékeink

Válogass könyveink közül

Kategóriák
Minden
Ajándékkönyvek
Albumok
Egészség, életmód
Évkönyv
Ezotéria
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Adózás, számvitel
Gazdaság
Kereskedelem, értékesítés
Közgazdaságtudomány
Marketing, reklám
Menedzsment, vállalatvezetés
Munka, karrier
Pénzügy, befektetés
Üzleti kommunikáció
Vállalkozás
Egyéb
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Játékok
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Nyelvkönyvek, szótárak
Orvosi
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Sport
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
Utazás
Vallás
Munkaerőpiaci-mobilitás Magyarországon

Munkaerőpiaci-mobilitás Magyarországon

Edge 2000 Kiadó, 2016.
Sebők Marianna szervezetfejlesztési és humánpolitikai szakemberként több mint 20 évet töltött el az üzleti életben vezetőként és tanácsadóként, jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főállású oktatója. A Pécsi Tudományegyetem TTK Földtudományok Doktori Iskolájában summa cum laude eredménnyel PhD fokozatot ért el.

Kutatási területe a munkaerő-piaci mobilitás, de elkötelezett a szervezeti kultúra formálásában, a vezetési- és innovációs HR tevékenységek és megoldások gyakorlati alkalmazásában is. Az OHE elnökségi tagja, 2013-ban HR Oscar különdíjat kapott a 2012 év leginnovatívabb HR szakembereként.

A szerző áttekinti a munkaerő-piaci mobilitáshoz kapcsolódó szociológiai, gazdasági, valamint jogi fogalmakat… Természetesen feltehető az a kérdés, hogy miért van szükség egyáltalán mobilitásra? Sebők Marianna kellő érzékenységgel mutatja be a mobilitás egyensúlyteremtő szerepét, a gazdaságra gyakorolt ösztönző hatását, felméréseinek eredményei azonban egyértelművé teszik, hogy napjaink társadalmi, tulajdoni, és nem egyszer gondolkodásbeli szerkezete és orientáltsága a mobilitás ellen hat. A tanulmányból kiderül, hogy a mobilitás nem egyszerűen helyváltoztatást jelent, hanem egy új környezetbe, mikro-kultúrába történő beilleszkedést, amely minden szereplőre pozitív hatást gyakorolhat.

Kiss György, egyetemi tanár

Raktári kód:
601450
ISBN:
9789639760431
EAN:
9789639760431
Megjelenés:
2016.
Oldalszám:
211
Sebők Marianna
Sebők Marianna