Nincs engedélyezve a javascript.
Kedves Vásárlóink! A koronavírusra, az Önök és az alkalmazottaink egészségére való tekintettel a rendelésfelvétel határozatlan ideig szünetel, így sajnos házhoz szállítást sem tudunk biztosítani. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Termékeink

Válogass könyveink közül

Kategóriák
Minden
Ajándékkönyvek
Albumok
Egészség, életmód
Évkönyv
Ezotéria
Folyóiratok, magazinok
Gasztronómia
Gazdaság, üzlet
Gyermek- és ifjúsági könyvek
Hangoskönyvek
Hobbi, szabadidő
Idegen nyelvű könyvek
Informatika, számítástechnika
Irodalom
Játékok
Műszaki könyvek
Művészetek
Naptárak, kalendáriumok
Nyelvkönyvek, szótárak
Orvosi
Papír, írószer
Publicisztika
Regény
Sport
Tankönyvek
Társadalom- és humántudomány
Térképek
Természet- és alkalmazott tudomány
Történelem
A 18-19. század története
A 20. század és napjaink története
Általános
Hadtörténet
Helytörténet
Középkor (a 17. század végéig)
Mitológia, monda
Ókor
Őstörténet
Régészet
Rejtélyek, titkok
Történelmi személyek
Egyéb
Utazás
Vallás
Hellasztól a Práter utcáig

Hellasztól a Práter utcáig

Egy görög szabadságharcos a magyar forradalomban André Konstandinidisz (1917-1956)

Kornétás Kiadó, 2016.
"Markó György történész-levéltáros a magyar forradalom görög mártírjáról André Konstandinidiszről írta kötetét, hiszen a közvélemény keveset tud a forradalmár haláláról, sőt számtalan félreértés övezte életét is. Jelen történelmi hűséggel, aprólékos oknyomozással, tudományos igénnyel mutatja be a kötet, melyet ajánlunk az olvasók figyelmébe." (a Kiadó)A közvélekedés szerint a görög emigránsok alapvetően ellenségesen viszonyultak a magyar forradalomhoz. Ezen az előítéletes képen kívánt változtatni a szerző, amikor megírta André Konstandinidisz életrajzát.

A hazájára támadó olasz és német agresszorok ellen harcoló görög katonatiszt 1956-ban tétovázás nélkül ragadott fegyvert a szovjet típusú diktatúra megdöntése érdekében. A Práter utcai iskolában megalakult felkelő csoport politikai vezetője 1956. november 4-én a szovjetekkel vívott tűzharcban veszítette életét. A forradalomban játszott szerepe hiába volt ismert a történészek előtt, ha tökéletesen rejtve maradt a közvélemény előtt.

A szerző, Markó György naplószerűen beszámol arról a nyomozáshoz hasonlítható történészi munkáról, hogyan sikerült eddig feltáratlan levéltári iratok alapján tisztázni a Konstandinidisz életét és halálát övező rejtélyeket, és családi fotók, feljegyzések révén felidézni a kalandos életű ember magánéletének meghitt pillanatait.

A könyv azonban nemcsak André Konstandinidisz életrajzát tartalmazza, hanem a korábbi kutatásokhoz képest jóval részletesebb képet ad a forradalom további görög nemzetiségű szereplőiről is.

Raktári kód:
751438
ISBN:
6155058677
EAN:
9786155058677
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
248
Méret [mm]:
157 x 235 x 20
Tömeg [g]:
540
Markó György
Markó György