Nincs engedélyezve a javascript.
Kedves Vásárlóink! A koronavírusra, az Önök és az alkalmazottaink egészségére való tekintettel a rendelésfelvétel határozatlan ideig szünetel, így sajnos házhoz szállítást sem tudunk biztosítani. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Nyári bakancslista

Nyári bakancslista

10 könyv 2019-ből, amit el kell olvasnod idén nyáron!

2019. július 4.

Most, hogy véget ért a 2018/19-es tanév második fele is, most, hogy letudta mindenki az utolsó vizsgáit is, ideje kicsit elgondolkodni azon, hogy mit is fogunk csinálni a nyáron! Sokan persze dolgoznak majd, vagy a nyári szabadságukat töltik. Viszont munka után egy kis kikapcsolódás gyanánt vagy éppen a nyaralás alatt tökéletes időtöltés lehet egy kis olvasás. Mi most összeszedtünk olyan 2019-ben kiadott könyveket, amiket feltétlenül el kell olvasnotok idén, még a nyár vége előtt!

1. Blake Crouch - Hamis emlékek

1. Blake Crouch - Hamis emlékek

"A valóságot emlékek hozzák létre. Erre kezd rádöbbenni Barry Sutton, a New York-i rendőr, miközben nyomozni kezd a tragikus jelenség után, amit a médiában hamis emlék-szindrómaként emlegetnek.A kór áldozatai egy olyan életre emlékeznek vissza, amit soha nem éltek le.

Helena Smith neurológus is az emlékek erejében hisz. Egész életét egy olyan technológia megalkotásának szentelte, ami segít az embereknek megőrizni a legértékesebb emlékeiket. Amennyiben sikerrel jár, bárki újra átélheti az első csókját, a gyermeke születését vagy az utolsó pillanatait a haldokló szüleivel.

Miközben Barry az igazságot keresi, egy minden betegségnél rémisztőbb ellenféllel találja szemben magát: egy olyan erővel, amely nem csak az elménket támadja meg, hanem magát a múlt szövetét is. És amikor ennek következtében elkezd megsemmisülni az általunk ismert világ, csak neki és Helenának van esélye arra, hogy együtt dolgozva legyőzzék a fenyegetést."

Oldalszám: 304
A jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:
https://univbook.hu/konyv/hamis-emlekek-159407/

2. Kordos Szabolcs - Luxushotel, Hungary

2. Kordos Szabolcs - Luxushotel, Hungary

"Egyedülálló küldetésre vállalkozott a könyv szerzője, Kordos Szabolcs.

Bejutott a budapesti luxusszállodák diszkrét és zárt világába, ahol a titoktartás a legdrágább szolgáltatás, és gyakran maga az ember az árucikk. Az író hónapokat töltött az ötcsillagos ipar szorgos hangyáival és csúcsragadozóival, hogy megtudja, mi zajlik valójában a forgóajtón túl.

Előbb-utóbb megnyíltak az informátorok: meséltek a sztárok vad partijairól, eltusolt politikai botrányokról, a lobbiban hallgatódzó kémekről, a bogaras vendégekről, és a saját szennyesük kiteregetéséről sem feledkeztek meg. Túl sokat láttak ahhoz, hogy hallgassanak.

Ismerje meg a belvárosi luxushotelek életét a takarítónő, a boy, a recepciós és a menedzser szemszögéből! Lépjen be velük a lakosztályokba és az alagsori folyosókra, és meglátja, hogy ez a világ romantikusabb, romlottabb és főként sokkal izgalmasabb, mint azt valaha gondolta volna."

Oldalszám: 270
A jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:https://univbook.hu/konyv/luxushotel-hungary-a-budapesti-szallodak-legfeltettebb-titkai-uj-kiadas/

3. Tom Fletcher, Giovanna Fletcher - Eve of Man - A jövő reménye

3. Tom Fletcher, Giovanna Fletcher - Eve of Man - A jövő reménye

"Minden várakozás ellenére túlélte. Az elmúlt 50 évben egy lány sem született - aztán jött ő. Eve-nek nevezték el.

Eve-et egész életében távol tartották a másik nemtől, múltja titkait pedig sosem fedték fel előtte. Azonban 16 évesen a lánynak szembe kell néznie a sorsával. Kiválasztották számára a lehetséges társjelölteket. Az emberiség jövője az ő kezében van. És ő mindig is elfogadta a sorsát. Amíg nem ismerte Bramet.

Azonban most már Eve szeretné irányítani a saját sorsát. Szabad akar lenni. De hogyan is lehet választani a szerelem és az emberiség sorsa között? Az EVE OF MAN egy kitörő sikerű, új trilógia első része, Giovanna & Tom Fletcher bestsellerírók tollából."

Oldalszám: 400
A jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:https://univbook.hu/konyv/eve-of-man-a-jovo-remenye/

4. Dion Leonard - Találkozás Góbival, avagy egy kiskutya, akinek nagy szíve volt

4. Dion Leonard - Találkozás Góbival, avagy egy kiskutya, akinek nagy szíve volt

"Egy maratoni barátság igaz története. Igazi szívmelengető kaland az állatok szerelmesei számára, a világ minden táján.2016-ban Dion Leonard, a tapasztalt ultramaraton futó váratlanul belebotlott egy kóbor kiskutyába, amikor részt vett egy 155 mérföldes versenyen a Góbi-sivatagban.A Góbi nevet kapó, kedves kutyakölyök bebizonyította, hogy ami a méretéből hiányzik, azt a szívével pótolja, ahogy követte Diont a szeszélyes Tian Shan-hegységen át, és közel 80 mérföldön keresztül.

Dion úgy érezte, valami megváltozott benne, amikor tanúja lett az aprócska állat hihetetlen elszántságának.Bár a versenyen nem lett első, mégis úgy érezte, valami sokkal nagyobbat nyert, és megfogadta, hogy Góbit magával viszi az otthonába, új családtagnak. Ezzel vette kezdetét a felejthetetlen utazás, hullámvasútszerűen alakuló drámával, bánattal, szívfájdalommal, örömmel és szeretettel, amely örökre megváltoztatta mindkettőjük életét.

A Találkozás Góbival a remény, az alkalmazkodás és a barátság rendkívüli története, s megint csak azt bizonyítja, hogy a kutya valóban "az ember legjobb barátja".

Oldalszám: 288
A jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:
https://univbook.hu/konyv/talalkozas-gobival-avagy-egy-kiskutya-akinek-nagy-szive-volt/

5. Kate Furnivall - Túlélők

5. Kate Furnivall - Túlélők

"Zseniális történet szerelemről, veszélyről, bátorságról és árulásról.1945. Németország. Klara Janowska és a lánya, a tízéves Alicja heteken át gyalogoltak, hogy eljussanak a Graufeld nevű, kitelepített személyek számára nyitott táborba. A zsúfolt, mocskos és veszélyes körülmények között a másik háromezer-kétszáz táborlakóval együtt, ők még a szerencsések közé tartoznak. Túlélték a háborút, és most mindent elkövetnek, hogy egy nap otthont teremthessenek maguknak a háború utáni világban.

Ám mikor Klara felismer egy férfit a táborban, akiről azt hitte, hogy már csak a múltja egy része, megkezdődik a halálos macska-egér hajsza. A férfi pontosan tudja, mit tett Klara a háború idején, hogy megmentse a lányát. Klara pedig ismeri a férfi valódi személyazonosságát. Képesek lesznek egymás mellett élni, és megőrizni a másik titkát? Mi lesz a hallgatásuk ára? És vajon kijut-e bármelyikük is élve a táborból?"

Oldalszám:
400
A jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:
https://univbook.hu/konyv/tulelok-159419/

6. Kalapos Éva Veronika - F mint

6. Kalapos Éva Veronika - F mint

"Ők azok, akik nem kapnak támogatásokat.Ők azok, akiket szerinted folyamatosan megvezetnek.Ők azok, akiket általában észre sem veszel.

A harmincas Fema eladó egy budapesti éjjel-nappali közértben. Egy szűk lakásban él anyjával és a férjével. Otthon a beteg, leépült édesanyját ápolja, egyébként pedig a rég kihűlt, problémás házasságát próbálja fenntartani. Egyik napja olyan, mint a másik.Egy nap azonban minden megváltozik. Megjelenik a Fotós.Amikor a titokzatos kapucnis alak a telefonjával fotózni kezdi az embereket, Fema körül egyre furcsább dolgok történnek

A különös figura idővel mindenkit megtalál, mert célja van azzal, amit tesz. Fema hamarosan szembesül az egyik legnagyobb kérdéssel: mennyit ér az élet, ha nem az elvárásoknak megfelelően élik?Kalapos Éva Veronika sikeres ifjúsági regényei, a D.A.C.-sorozat, a Massza és a Muszáj?! után felnőtteknek szóló történettel jelentkezik."

Oldalszám: 264
A jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:
https://univbook.hu/konyv/f-mint/

7. Joanna Goodman - Elveszett lelkek otthona

7. Joanna Goodman - Elveszett lelkek otthona

"Jóváteheti-e a szeretet a jóvátehetetlent?Az 1950-es években járunk a kanadai Québecben, ahol az angol és francia közösségek együttélése csak látszólag harmonikus, a mélyben súlyos feszültségek húzódnak.

A tizenöt éves Maggie Hughes angol apja sem szíveli a franciákat, s mindenáron meg akarja akadályozni, hogy Maggie a szomszédos farmon élő francia fiúhoz menjen feleségül. Így amikor Maggie teherbe esik, a szülei ráveszik, hogy mondjon le a kislányról, s az újszülött Elodie árvaházba kerül.

A kislány amúgy sem könnyű sorsa újabb tragikus fordulatot vesz, amikor a nagyobb állami támogatás miatt a gyermekotthont, ahol él, elmegyógyintézetté, a több ezer állami gondozott gyermeket pedig értelmi fogyatékossá nyilvánítják.Van-e szabadulás ebből a kilátástalan helyzetből? Túl lehet-e élni egy léleknyomorító intézmény megaláztatásait, és létezhet-e feloldozás és megnyugvás egy anya számára, aki ilyen helyzetbe taszította gyermekét?

Joanna Goodman valós eseményeken alapuló regénye szívbe markoló és felemelő történet az anya-lánya kötelék megbonthatatlanságáról, s megrázó pillanatfelvétel Kanada történelmének egyik sötét időszakáról."

Oldalszám: 464
A jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:
https://univbook.hu/konyv/elveszett-lelkek-otthona/

8. John Updike - A farm

8. John Updike - A farm

"Joey Robinson harmincöt éves. New Yorkban él második feleségével és tizenegy éves mostohafiával. Hazalátogat idősödő édesanyjához Pennsylvaniába, a farmra, ahol felnőtt. A háromnapos látogatás vallomások, viták, egyezkedések, könyörgések és megbocsájtó szavak áradatát indítja el.

Nincsenek egyedül: ott kísértenek a múlt emlékei és a jövő fantomjai, vágyaik és ambícióik.John Updike negyedik regénye az emberi döntések sokféleségéről szól: arról, milyen környezetet választunk magunknak és milyen stratégiákkal igyekszünk helytállni a mindennapokban."

Oldalszám: 224
A jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:
https://univbook.hu/konyv/a-farm/

9. Anne Jacobs - A villa

9. Anne Jacobs - A villa

"Egy úriház. Egy nagy hatalmú család. Egy sötét titok...Augsburg, 1913. Fiatal árvaházi lány érkezik Johann Melzer textilgyár-tulajdonos villájába. Marie-t konyhalánynak veszik fel a pazar palotába; öntudatos viselkedésével hamar kihúzza a gyufát, ugyanakkor a ház asszonyának védelmét élvezi. Senki nem tudja, miért.

Léha diákévei után hazatér a villába Paul Melzer, a család sármos tékozló fiúja, aki hirtelen szerelemre lobban Marie iránt. Bár a lányt is magával ragadja a szenvedély, tisztában van vele, hogy úr és szolga kapcsolata mindig fájdalmas véget ér, így kikosarazza a férfit. Katharina, a legfiatalabb, lázadó Melzer sarj is pártfogásába veszi Marie-t, akiből hamarosan komorna lesz.

Johann Melzer azonban egyáltalán nem nézi jó szemmel Marie tündöklését. A múlt kísért, a szigorú családfő pedig képtelen szembenézni az igazsággal...Anne Jacobs izgalmas romantikus regénye egy gazdag család és a cselédség mindennapjaiba enged betekintést. Az 1910-es évek Német- és Franciaországába kalauzol bennünket, Picasso és a modern művészet, a vad és mély érzéki szerelem korába, amikor már küszöbön az I. világháború.A nagy sikerű Downton Abbey című sorozat rajongóinak különösen ajánljuk."

Oldalszám: 584
A jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:
https://univbook.hu/konyv/a-villa-159416/

10. William Kalusch, Larry Sloman - Houdini titkos élete

10. William Kalusch, Larry Sloman - Houdini titkos élete

"A legendás - és nem mellesleg magyar származású - Harry Houdini minden idők legnagyobb szabadulóművésze. Zárak, csomók és bilincsek felnyitásának elsajátításával kezdte pályáját a XX. század legelején, és két évtized alatt minden elképzelhető gúzsból és zárt térből kiszabadult.

Láncokkal, vizes lepedőkkel, kötelekkel éppúgy megbirkózott, mint vízzel teli tejeskannával, kényszerzubbonnyal (felhőkarcoló tetejéről lelógatva), vagy épp tengerbe süllyesztett, lelakatolt ládával. És persze a halálos izgalmakra éhes közönséggel is. Sikerét nemcsak látványos mutatványainak, hanem legalább annyira személyes kisugárzásának köszönhette.

Houdini szuperhős volt - így természetesen számos könyv született már róla, és szerepel a XX. századi amerikai irodalom egyik nagy klasszikus regényében, Doctorow Ragtime-jában is.Kalush és Sloman nemcsak Houdini pályájának minden fontos részletét és sikerének titkát igyekszik feltárni ebben a minden korábbinál alaposabb (és egyben olvasmányosabb könyvben), hanem egy izgalmas új cselekményszállal is szolgál: a szerzőpáros szerint a szabadulóművész az európai nagyhatalmak és az Egyesült Államok titkosszolgálatai számára is dolgozott..."

Oldalszám: 620
A Jegyzetboltban is megvásárolhatod a következő linken:
https://univbook.hu/konyv/houdini-titkos-elete/

Ha kedvet kaptál valamelyik könyvet elolvasni, akkor könnyedén meg is rendelheted az SZTE Univbook honlapján, valamint akár a megmaradt jegyzettámogatásod is felhasználhatod a fizetéskor!

Olvastad esetleg már valamelyik könyvet? Írd le kommentben a véleményed, hogy segíthess másoknak, hogy nekik való-e a könyv! Ha pedig már látod, hogy valamelyik művet meg fogod venni, el fogod olvasni, írd meg nekünk, miért választanád!

Olvass minél többet, hiszen tudod:

„Az olvasás – ha élvezetet okoz –segít élni. Átélni és túlélni is.” - Vekerdy Tamás

Írta: Puskás Bettina, SZTE Univbook