Nincs engedélyezve a javascript.
Kedves Vásárlóink! A koronavírusra, az Önök és az alkalmazottaink egészségére való tekintettel a rendelésfelvétel határozatlan ideig szünetel, így sajnos házhoz szállítást sem tudunk biztosítani. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Itt az ideje a nagytakarításnak!

Itt az ideje a nagytakarításnak!

Marie Kondo módszerével rendszerezd az életed!

2019. július 25.

Mi az a rend?

Miért fontos egyáltalán?

Mindenkinek mást jelent a rend. Van, aki az üres, portalan felületeket szereti, ahol a lakásban egyetlen porcica vagy morzsaszem sem található meg. Ezeket sokan műnek, beállítottnak érezhetik. Mások azt szeretik, ha ugyan van egy kis káosz, egy kis elől hagyott felesleges használati tárgy, de látszik, hogy itt élnek, hogy szeretnek itt élni és tényleg élvezik a lakásban eltöltött napokat. Megint másoknak elég az, ha tudják, hol vannak a cuccai, azzal már nem foglalkoznak, hogy esetleg az szép is legyen, dekoratív. Sokfélék vagyunk, sokféle igénnyel. Ezért fontos, hogy megtaláljuk azokat a pontokat, rendszerezési, pakolási trükköket, amiket felhasználhatunk és amiknek a betartása nem okoz majd problémát hosszú távon sem.

Azt is érdemes viszont figyelembe venni, hogy egy jól működő rendszer nem biztos, hogy végigkíséri az ember egész életét. Az ember személyiségében, élethelyzetében bekövetkező változásoknak köszönhetően gyakran a rend iránti igénye is megváltozik. Ez normális. Ilyenkor viszont el kell engedni a régen bevált, ma már viszont terhes dolgokat, mert hosszú távon szenvedni fogunk. Ilyenkor kell felcsapni egy-két rendszerező könyvet, inspirációt szerezni, hogy vajon melyik az a tipp, trükk, ami nekünk is beválhat. Nagyon fontos, hogy ne vessünk el semmit csak azért, mert első ránézésre nem gondoljuk, hogy jó ötlet lehet. Könnyen lehetséges, hogy az egyik kedvenc fogásunk lesz.

Itt a nyár, mindenki egy kicsit jobban ráér, mint az év többi időszakában, így végre olyan dolgokra is juthat időnk, amire amúgy az év többi napján nem biztos, hogy áldozunk. Mint például egy hatalmas nagytakarítás, szelektálással párosítva. Időről időre szükséges lépés, ami fárasztó és néha kaotikus tud lenni. Akkor, ha nincs az ember előtt valamilyen útmutatás.

Marie Kondo könyveiből 2 már magyar nyelven is elérhető, így azok is inspirációt gyűjthetnek, akik esetleg eddig nehezére esett volna a rendszerezés, a szelektálás és a rendrakás.

Ha kedvet kaptál te is a rendszerezéshez és a nyári nagytakarításhoz és egy kis inspirációra vágynál, akkor a lenti linkeken elérheted a két könyvet és beszerezheted te is!

Ha pedig már olvastad őket, akkor itt az ideje, hogy megoszd velünk kommentben a kedvenc tippedet Marie Kondo-tól.

Olvass minél többet, hiszen tudod:
„Az olvasás – ha élvezetet okoz –segít élni. Átélni és túlélni is.” - Vekerdy Tamás

Ha meg szeretnéd venni a Tiszta öröm című könyet:
https://univbook.hu/konyv/tiszta-orom-a-rendteremtes-muveszete/

Ha pedig a Rend a lelke mindennek című könyv érdekel:
https://univbook.hu/konyv/rend-a-lelke-mindennek-a-varazslatos-japan-modszer-amellyel-orokre-szamuzheted-a-rendetlenseget-az-/

Írta: Puskás Bettina, SZTE Univbook