Nincs engedélyezve a javascript.
Kedves Vásárlóink! A koronavírusra, az Önök és az alkalmazottaink egészségére való tekintettel a rendelésfelvétel határozatlan ideig szünetel, így sajnos házhoz szállítást sem tudunk biztosítani. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Könyv- és jegyzettámogatás

Könyv- és jegyzettámogatás

Te felhasználtad már?

A Szegedi Tudományegyetem a magyar egyetemek között egyedülálló módon minden félévben 6500 forint értékű könyv- és jegyzettámogatást biztosít az arra jogosult hallgatói számára*. Ez a támogatás nem csak tankönyvekre és jegyzetekre használható fel, hanem nyelvkönyvekre, szépirodalomra, bestsellerekre, gyerekkönyvekre is – a lehetőségeknek csupán a magyar könyvpiac korlátai szabhatnak határt.
Az SZTE Jegyzetboltban való vásárláskor, ha igénybe veszed a 6500 forintnyi könyv- és jegyzettámogatást,akkor a könyv értékének csupán az egynegyedét kell kifizetned, a többit a támogatásod állja. Például egy 4000 forintos könyvet csupán 1000 forintért vihetsz haza. Jól hangzik, ugye? Ha államilag finanszírozott, nappali tagozatos hallgató vagy, akkor ezt számodra minden félévben biztosítja a Szegedi Tudományegyetem.
Felhasználásához csak az állandó diákigazolványod szükséges. Ha egyelőre még csak ideiglenes diákigazolvánnyal rendelkezel, akkor se maradsz ki, hiszen a Hallgató Szolgáltatói Iroda kérésedre kiállíthat egy azonosítólapot, amivel szintén fel tudod használni támogatásodat.

Íme azon karok listája, akik az SZTE Jegyzetboltban használhatják fel támogatásukat:

  • ÁJTK
  • BTK
  • GTK
  • GYTK
  • JGYPK
  • MK
  • MGK
  • TTIK
  • ZMK

* Jogosult vagy akkor, ha: államilag finanszírozott, nappali tagozatos, első alapképzésben, első kiegészítő alapképzésben, első szakirányú továbbképzésben vagy első felsőfokú szakképzésben részt vevő hallgató vagy.

Hogyan használhatom fel az univbook.hu oldalán a könyv- és jegyzettámogatásomat?

Aki az univbook.hu oldalon szeretné felhasználni a könyv- és jegyzettámogatását, annak előbb szükséges a MODULO rendszerében található, jegyzettámogatásra vonatkozó nyilatkozat kitöltése ( MODULO > Beadványok > Universitas Szeged). Ha a nyilatkozat kitöltésre kerül, valamint regisztrációkor a diákigazolvány szám is, akkor a vásárlás lezárásánál automatikusan megjelenik az adott vásárláshoz felhasználható jegyzettámogatás összege. A fennmaradó összeget honlapunkon keresztül bankkártyával lehetséges kifizetni.

Utóbbi esetnél fontos, hogy a rendszer csak abban az esetben engedi a támogatás beváltását, ha a vásárolni kívánt könyv készleten van. Amennyiben beszerzést igényel, ennek lehetősége legkorábban akkor lesz adott, amikor a könyv megérkezik, státusza 'Átvételre vár'-ra változik. Ebben az esetben is csak akkor váltható be a webshopon keresztül a támogatás, ha a fennmaradó összeg kiegyenlítésre kerül. Ha valaki készpénzzel szeretné kifizetni az önrészt, akkor annak csak az üzletben van lehetősége a könyv- és jegyzettámogatás beváltására, és ekkor törölni kell a beváltható jegyzettámogatás összegét (az összeg mellett található X- el) a webshopon a vásárlás lezárásánál.