Nincs engedélyezve a javascript.
Kedves Vásárlóink! A koronavírusra, az Önök és az alkalmazottaink egészségére való tekintettel a rendelésfelvétel határozatlan ideig szünetel, így sajnos házhoz szállítást sem tudunk biztosítani. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Egy hely, ahol bárkiből lehet mágus

Egy hely, ahol bárkiből lehet mágus

Nem kell annak születni, pusztán elég kifizetni a képzést

2019. október 10.

A papírmágus trilógia olvasása során egy olyan világba csöppenhetünk, ahol nem csak az lehet mágus, aki azzá születik, hanem egyszerűen bárki elsajátíthatja a mágia fortélyait, aki rendelkezik elegendő kerettel ahhoz, hogy elvégezze az iskolát. A lehető legtökéletesebb világ, hiszen aki olvasta a Harry Potter-t, legalább egyszer beleképzelte már magát, milyen is lenne boszorkánynak, varázslónak vagy egyszerűen valamilyen különleges képességgel rendelkező személynek lenni. Erre pedig most meg is van a lehetőség!

Milyen is maga a világ?

Aki elkezdi olvasni a trilógia első kötetét, ami A papírmágus címet viseli, rájön, hogy ebben a világban is, mint mindegyikben, vannak különféle hierarchiák, vannak jók és gonoszok, problémák, melyekkel bármelyik embernek meg kell küzdenie. Ebben a könyvben a főhősünk, Ceony Twill egy szorgalmas, jó képességű diák, aki még évfolyamelsőként is végez a varázslóiskolában, így nagy jövőt jósolnak neki, mint fémmágusnak. Azonban egy kis csavar történik, ugyanis időközben kiderül, hogy a papírmágiát gyakorló varázslók száma igen csekély, így az iskolának vészmegoldáshoz kell folyamodnia. Ez pedig nem más, mint az egyes hallgatók átcsoportosítása. Így kerül Ceony a mesteréhez, Emery Thane, papírmágus mesterhez. Így, ha csak ezt a blogot olvasod a könyvről, még te is azt gondolhatod, hogy "na jó, nem értem, hogy mi a papírmágia, vagy fémmágia, de egészen biztos, hogy a fémmágia sokkal menőbb és hasznosabb". Pontosan ezt gondolja főhősünk is, ameddig bele nem mélyed a varázslásba. Azonban szintén jön egy csavar a könyvben. Ahogy elkezdené érdekelni a papírmágia világa, ahogy rájön, hogy nem is olyan unalmas ez terület, mestere szívét elrabolja egy metsző. Komoly a tét. Azzal a kevés kis tudásával kell megmentenie mestere szívét. De hát ez csak az első könyv, az általunk emlegetett A mestermágus viszont a harmadik, a trilógia lezáró része.

A PAPÍRMÁGUS - A PAPÍRMÁGUS TRILÓGIA I.

A PAPÍRMÁGUS - A PAPÍRMÁGUS TRILÓGIA I.

a papírmágus a papírmágus trilógia i

CHARLIE N. HOLMBERG
Gabo Könyvkiadó, 2017.

Mit ígér a második könyv?

Vért, verítéket, szerelmet, izgalmat, titokzatosságot, súlyos titkokat. Ezt mindet, egymás után. A tanítvány és tanonca között elkezdett kibontakozni valami. Valami, ami Ceony volt tanítójának szúrja a szemét és amit nem fog hagyni, hiszen szerinte nem fér bele egy mester-tanítvány viszonyba. Egy hatalmas robbanással kezd a könyv, amikor ugyanis egy papírgyárban vannak látogatóban, az felrobban, számos áldozatot követelve. A kérdés adott: Ki vagy kik és miért robbantottak? Mi volt a céljuk? De ami még inkább foglalkoztatja a szereplőinket: Ki a fene az üvegmágus?
Az első könyvben szépen felépített karakterek ebben a részben bontakoznak ki leginkább, komoly fordulatokat okozva, ami akár az egész eddigi életüket is befolyásolhatja. Olyan döntéseket kell meghozniuk, amikre soha nem is gondoltak ezelőtt. Titkok kerülnek napvilágra, amik közül jobb lett volna, ha sok inkább titok marad örökre.

Az üvegmágus

Az üvegmágus

A papírmágus trilógia II.

CHARLIE N. HOLMBERG
Gabo Könyvkiadó, 2017.

A várva várt harmadik kötet!

Már az eddigi két könyv is elég komplex, mindenre kiterjedő kis világot tárt elénk, ahol könnyen tudtunk azonosulni a szereplőkkel, az élethelyzetükkel. Majd jött a harmadik könyv. Ahogy tudjuk, ebben a világban nem túl elfogadóak a mester-tanítványt viszonyt illetően, éppen ezért a Ceony és Emery között bontakozó szerelemet próbálják titokban kezelni. Teljesen korhű a leírás (a történet a viktoriánus korabeli Londonban játszódik), ami miatt a romantikus szálon csakis a csókig megy el a történet. Ellenben viszont a véres, drasztikus részletekkel. Azokat nagyon szemléletesen, könnyen elképzelhetőnek ábrázolja a könyv. A cselekményt tekintve a metszőnek sikerül elmenekülni, így Ceony kénytelen felvenni vele a harcot, hacsak nem szeretné holtan végezni. És hát nem szeretné. Lezáró könyv révén sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon minden szálat sikerül-e teljesen kérdés nélkülire elsimítani. Nos, olvasd el a három kötetet és kiderül!

A mestermágus

A mestermágus

CHARLIE N. HOLMBERG
Gabo Könyvkiadó, 2018.

Ha egy komplex kis történetet szeretnél olvasni egy olyan világban, ahol a mágusok egyetlen anyag vagy természeti elem irányítására képesek (de azt elég komoly szinten), akkor ezt a trilógiát neked találták ki!


Ha pedig olvastad már, írd le nekünk, ki volt a kedvenc karaktered és mi volt az a történés, ami a legnagyobb hatással volt rád az olvasás során!

Olvass minél többet, hiszen tudod:

„Az olvasás – ha élvezetet okoz –segít élni. Átélni és túlélni is.” - Vekerdy Tamás

Szerző: Vincze-Puskás Bettina