Nincs engedélyezve a javascript.
Ahogy egy macska látja az embereket

Ahogy egy macska látja az embereket

Erzsébet Fenevadova bundás választása

június 27.

Ahogy az ajánló szól Erzsébet Fenevadováról

"Erzsébet Fenevadova, a szőrös fülű bajszos polihisztor, díva és szupermodell az ország legbefolyásosabb bundása. Igazi véleményvezér macska, akinek útmutatásaira szomjazik a nép. Napi huszonkét órás alvása és egyéb bokros teendői mellett ezért szakított időt arra, hogy lediktáljon egy újabb remekművet első számú szolgájának, Gergelynek.

Erzsébet nem rejti véka alá a véleményét. Legyen szó bármiről, bátran osztja az észt, és minden szava azt bizonyítja, hogy joggal pályázik az elnökasszonyi posztra. Nála ugyanis nincs tökéletesebb lény e földtekén. A könyvben lerántja a leplet minden két- és négylábúról: megismerhetjük a menhelyről kukázott félszemű albínó macska eltitkolt múltját, de bepillantást nyerhetünk Erzsi féltve őrzött magánéletébe is.

A könyv Erzsi rendkívüli képességeiről is tanúskodik, melyet rajongói nem egyszer versben is megénekelnek:
"Ha kínoz a betegség, vagy kedélyed savanya, Csúz, isiász, kehesség, bármiféle nyavalya, SZTK-ba ne merészkedj, úgysem segít senki, A reményed csak Ő lehet, a Királynőnk: Erzsi."
Az Elnökasszony által vidámság költözik majd végre a világba, nem lesz gyűlölködés, széthúzás. Mindent elsöprő kormányprogramja mellett egyedi és sziporkázó macskahumora erre a garancia."

Ha kedvet kaptatok elolvasni Erzsi kalandjait, itt a lehetőség! Viszont, ha mindent tudni szeretnétek Erzsi életéről, akkor a Puszi, Erzsi - A világ macskaszemmel című könyvet is a figyelmetekbe ajánlanánk. Ebben ismerhetjük meg Erzsit, akit hű szolgája, Gergely gondoz és gondoskodik arról, hogy a bundás szőrpamacsnak mindig legyen megfelelő mennyiségű és minőségű eledele és vize. Olvashatunk továbbá arról, hogy mi történt, amikor Erzsi elszökött otthonról, amikor elkapott egy madárkát vagy éppen amikor össze-vissza pisilte Gergely ágytakaróját. Mindezt persze Erzsi szemszögéből tálalva.

Tökéletes olvasmány, ha valami könnyed, szórakoztató olvasmányra vágyunk. Különösen hangulatos lesz az olvasása, ha nekünk magunknak is van egy "Erzsink", hiszen minden egyes mondatból azt érezhetjük, mintha a saját macskánk mondta volna.

Akár a Puszi, Erzsi, akár Az elnökasszony című könyv tökéletes választás lehet akár nyaralásra, repülőútra vagy csak a munka utáni kikapcsolódásra. Ha pedig ajándékba szeretnénk megvenni valakinek, akkor telitalálat lehet, ha a másik félnek van cicája, vagy legalább szereti ezeket a jószágokat.

Te olvastad már valamelyik könyvet? Ha igen, oszd meg velünk tapasztalatodat kommentben, hogy segíthess a többieknek eldönteni, érdemes lehet-e kiolvasni a könyveket!

Olvass minél többet, hiszen tudod:„Az olvasás – ha élvezetet okoz –segít élni. Átélni és túlélni is.” - Vekerdy Tamás

Ha a Puszi, Erzsi című könyvet szeretnéd megvenni:
https://univbook.hu/konyv/puszi-erzsi-a-vilag-macskaszemmel/

Ha pedig Az elnökasszony című remekmű érdekelne:
https://univbook.hu/konyv/az-elnokasszony-a-bundas-valasztas/

Írta: Puskás Bettina, SZTE Univbook