Nincs engedélyezve a javascript.
Kedves Vásárlóink! A koronavírusra, az Önök és az alkalmazottaink egészségére való tekintettel a rendelésfelvétel határozatlan ideig szünetel, így sajnos házhoz szállítást sem tudunk biztosítani. Megértésüket és türelmüket köszönjük!
5 letehetetlen könyv nyaralásra

5 letehetetlen könyv nyaralásra

Azért, hogy rossz idő esetén se unatkozhass!

2019. július 11.

Jön a nyár, az emberek többsége ilyenkorra időzíti a szabadságok kivételét és megy el nyaralni akár csak pár napra, akár 1-2 hétre. Manapság azonban számolni kell a változékony időjárással is, így érdemes B-tervvel készülni, ha esne az eső vagy nem lenne megfelelő a hőmérséklet a strandoláshoz. Ilyenkor tökéletes választás lehet egy jó könyv! Ha ugyanis egy tényleg izgalmas és emlékezetes könyvet olvasunk a nyaraláson, az sokkal emlékezetesebbé is teszi azt. Ha pedig azt éreznénk, hogy a napozás időpocsékolás, csak kapjuk elő a táskában lapuló regényt és máris fokozzuk az élvezeteket. Mire a mű végére érünk, nem csak egy különleges történettel lettünk gazdagabbak, de barnultunk is 2-3 árnyalatot!

1. Fredrik Backman - Egymás ellen

"Van egy város az erdő sűrűjében, távol mindentől. Szívós és szorgalmas emberek lakják, akik tudják, hogy az élet se nem könnyű, se nem fair. De bármilyen nehéz idők is járnak, van egy dolog, ami lelket önt beléjük, és elfeledtet minden mást: a hoki. Az előző szezonban történt tragikus események utáni hónapokban járunk.

A két barátnő, Maya és Ana egy eldugott szigeten tölti a nyarat, megpróbálják kizárni a külvilágot, de semmi nem úgy alakul, ahogy remélik. Björnstad és a szomszédos Hed közötti rivalizálás a pénzért, a hatalomért és a túlélésért folytatott őrült küzdelemmé fajul, ami a két hokicsapat egymás elleni meccsén tetőzik. Egy fiatal játékos legféltettebb titkáról lehull a lepel, és a város ismét választásra kényszerül. Azt mondják majd, hogy ebben az évben Björnstadba látogatott az erőszak, bár ez hazugság. Az erőszak már rég itt volt.

A regény önálló folytatása a Mi vagyunk a medvék című, világsikert aratott kötetnek. Viszontláthatjuk benne mindazokat, akiknek életébe Backman remek, éleslátásról és együttérző lélekről tanúskodó történetszövésének segítségével már betekinthettünk. Magával ragadó könyv a hűségről, a barátságról és a mindennel dacoló szeretetről."

Oldalszám:
416
A könyv megvásárolható a jegyzetbolt honlapján is az alábbi linken:https://univbook.hu/konyv/egymas-ellen/

2. Marc Elsberg - Zero - Tudják, mit teszel

"London. A nyílt utcán halálos lövés ér egy tizennyolc éves fiút, aki egy okosszemüveg segítségével azonosított és üldözni kezdett egy körözött bűnözőt. Cynthia Bonsant újságírónő kutatni kezd az ügyben, amely elvezeti őt az ünnepelt közösségi oldalhoz, a Freemeehez.

A feltörekvő alkalmazás adatokat gyűjt és elemez - és ennek révén jobb, sikeresebb életet ígér milliónyi felhasználójának. Csak egyvalaki figyelmeztet használatának veszélyességére, és arra, micsoda hatalommal ruházunk fel egy ismeretlen szervezetet adataink önkéntes átadásával: Zero, a világ legismertebb internetes aktivistája. Ahogy Cynthia egyre mélyebbre ás az online világ sötét mechanizmusában, ő maga is üldözötté válik. Márpedig egy kamerákkal és okoseszközökkel teli világban nincs menekvés... "

Oldalszám: 432
A könyv megvásárolható a jegyzetbolt honlapján is az alábbi linken:
https://univbook.hu/konyv/zero-tudjak-mit-teszel/

3. Ruth Hogan - Az elveszett tárgyak őrzője

"Ha londoni sétáikat felidézve eszükbe jut egy görnyedt alak, aki a fejét lehajtva a járdákat és a csatornalefolyók környékét kutatja, akkor önök minden bizonnyal Anthony Peardew-val találkoztak. A férfi harminc évvel ezelőtt elveszített egy medált, amelyet a menyasszonyától, Therese-től kapott. Ugyanazon a napon a sors váratlanul elragadta tőle a szeretett kedvest is. Ettől kezdve Anthonyt csak a remény élteti: ha sikerül rátalálnia az ékszerre, talán élete tragédiáját is egy csapásra semmissé teheti. Magányában az elvesztett, olykor jelentéktelennek látszó tárgyak gyűjtése mellett novellák írásával tölti ki napjait.

Megszállottan dolgozik talált kincseinek különleges történetein. Házvezetőnője, a hányattatott sorsú Laura maga is szinte egy Anthony megmentett darabjai közül. Idővel az ő feladata lesz, hogy a gondosan katalogizált tárgyakat visszajuttassa az eredeti tulajdonosukhoz. Be kell azonban látnia, hogy nem zárkózhat be örökre az író dolgozószobájába, ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket, hogy otthonossá tegye a saját életét.

Ruth Hogan zseniálisan megkomponált történetében a fantasztikum és a valóság egymásba játszó szálai megható 21. századi mesét alkotnak. Az elveszett tárgyak őrzője az újrakezdés ígéretét hozza az elveszetteknek, és reményt ad az örök keresőknek."

Oldalszám: 312
A könyv megvásárolható a jegyzetbolt honlapján is az alábbi linken:
https://univbook.hu/konyv/az-elveszett-targyak-orzoje/

4. Tom Perrotta - A hátrahagyottak

"Mi történik, ha egyszer csak hirtelen, minden előzmény, majd magyarázat nélkül, egyik pillanatról a másikra eltűnnek emberek? Hova lesz valaki szeretteink, barátaink, szomszédaink közül, aki az imént még kéznyújtásnyira volt tőlünk? Gondolunk rá, hogy ez lenne a Bibliában megjövendölt elragadtatás? És mi lesz velünk, akik itt maradtunk?

Ezekkel a kérdésekkel szembesülnek Tom Perrotta regényének szereplői, egy amerikai kisváros, Mapleton lakói. Van, aki összeomlik, van, aki megpróbálja folytatni vagy újrakezdeni az életét; van, akit lesújt a tudat, hogy nem került a méltó elragadottak közé, s van, aki már az elragadtatást követő és az utolsó ítélet napját megelőző pusztulás tudatával egy bűnbánó szekta tagja lesz.

A kivételes alaphelyzet a misztikum műfajába sorolja a regényt, miközben ízig-vérig valóságos emberekről szól, akik szeretnek, boldogok vagy szenvednek, keresik helyüket a világban, élnek."

Oldalszám: 350
A könyv megvásárolható a jegyzetbolt honlapján is az alábbi linken:
https://univbook.hu/konyv/a-hatrahagyottak/

5. Megan Abbott - Majd megismersz

"Meddig mennél el, hogy megvalósítsd az álmod? Katie és Eric Knox az egész életüket 15 éves lányuknak, Devonnak szentelték, aki ragyogó tornásztehetség, esélyes az olimpiára. Azonban néhány héttel az egyik legfontosabb verseny előtt egy erőszakos haláleset rázza meg szűk tornászközösségüket, és veszélybe sodorja mindazt, amiért olyan keményen küzdöttek.

Ahogy a szülők közt a pletyka szárnyra kel, és titkos szövetségekre derül fény, Katie megszállottan igyekszik összetartani a családját, miközben a bűntény ellenállhatatlanul magába vonja. Amire fényt derít a lánya félelmei, a saját házassága és önmaga kapcsán, döntés elé állítja. Vajon van-e olyan ár, amit nem adna meg Devon álmának megvalósításáért?

Az Edgar-díjas Megan Abbott letehetetlenül izgalmas, feszültséggel teli és fordulatos regényt írt a szülői áldozatvállalásról, családi titkokról és a becsvágy mindent elsöprő erejéről."

Oldalszám: 301
A könyv megvásárolható a jegyzetbolt honlapján is az alábbi linken:
https://univbook.hu/konyv/majd-megismersz/

Kedvet kaptál valamelyik könyv elolvasásához? Rendeld meg és még megérkezhet a nyaralás előtt, így könnyedén magaddal viheted és élvezheted a pihenést, a kikapcsolódást! A Jegyzetbolt honlapján is megrendelheted az adott könyveket, a fenti linkekre kattintva!

Esetleg olvastad már valamelyik könyvet? Itt az idő, írj nekünk róla egy véleményt kommentben, ezzel nem csak a mi munkánkat könnyíted meg, de a többi olvasónak is ötleteket, tippeket adhatsz, hogy megéri-e elolvasni az adott könyvet!

Olvass minél többet, hiszen tudod:

„Az olvasás – ha élvezetet okoz –segít élni. Átélni és túlélni is.” - Vekerdy Tamás

Írta: Puskás Bettina, SZTE Univbook