Nincs engedélyezve a javascript.
Webáruházunk rendeléseket leltározás miatt jelenleg nem fogad. Megértésüket köszönjük!
3 nyári történet a nyári napokra

3 nyári történet a nyári napokra

augusztus 8.

Itt a jó idő, ki kell élvezni minden pillanatát! Irány a strand, a park, menjetek nyaralni! Azonban fontos, hogy készüljetek esőtervvel is, ami jelen esetben lehet egy jó könyv is. Most hoztunk nektek 3 olyan különleges könyvet, ami nyári történet, így te is könnyebben azonosulhatsz a szereplőkkel.

André Aciman: Szólíts a neveden

André Aciman: Szólíts a neveden

"André ​Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat.

Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet.

A Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált."

Oldalszám: 304 oldal

Szeretném megvásárolni a könyvet!
Frances Mayes: Napsütötte Toszkána

Frances Mayes: Napsütötte Toszkána

"Házat készülök venni egy másik országban." Így kezdi történetét Frances Mayes, aki hirtelen ötlettől vezérelve megvásárol egy üresen álló villát és a hozzá tartozó olajfaligetet a toszkán Cortonában. Életének erről az új fejezetéről számol be ebben a könyvben.

Az írónő átéléssel és humorral számol be a házvásárlásról, a felújítás viszontagságairól, az elvadult birtok rendbehozataláról, és mély szeretettel ír a vidék rejtélyes etruszk múltjáról, a piaci bevásárlásokról, a toszkán konyháról és az elragadó olasz életstílusról, a dolce far nientéről, vagyis az édes semmittevésről.

A konyhakert friss fűszernövényei, a karácsonykor tűzön piruló gesztenye és a fenyőmagos pesto szinte átjárják illatukkal a szerző sorait. Frances Mayes egyszerre ejti rabul az olvasó gondolatait és érzékszerveit. És nem csak arra kapunk választ, mikor érdemes szüretelni az olívabogyót, vagy hogy készül a ribollita, a téli toszkán leves, de arra is, hogy mit jelent az otthon, és hogy lehetséges-e az újrakezdés.

Oldalszám: 373 oldal

Szeretném megvásárolni a könyvet!
Florian Illies: 1913 - Az évszázad nyara

Florian Illies: 1913 - Az évszázad nyara

"1913: ez az a pillanat, amikor a korszak virága teljében van, az az év, amikor minden lehetségesnek tűnik. A ragyogó kezdetben azonban már felsejlik a hanyatlás. 1913-ban az irodalom, művészet és zene tudja már, hogy az emberiség elveszítette ártatlanságát.

Az irodalom, művészet és zene a végletekig elmegy, mintha már nem is lenne holnap. Proust az eltűnt idő nyomába ered, Malevics négyzetet fest, Gottfried Benn beleszeret Else Lasker-Schülerbe, Kirchner megfesti a metropolis arcát, Stravinsky és Schönberg hallatlan botrányokat okoz, Essenben megnyitják az első Aldi-szupermarklet prototípusát, Milánóban az első Prada üzletet. Duchamp biciklikereket szerel egy hokedlire, egy 15 éves, Bertolt Brecht nevű tanuló egy augsburgi diáklap főszerkesztője lesz Münchenben pedig egy Adolf Hitler nevű levelezőlap-festő akkurátus városképeit árusítja.

Florian Illies könyve lélegzetelállító képet rajzol arról a páratlan évről, amelyben a hosszú 19. század nekicsattan a rövid, háborúkkal és szélsőségekkel terhes 20. századnak, s a felfestett nagyszabású panorámával eleven jelenné varázsolja az 1913-as évet, a virágzás pillanatát és a hanyatlás nagymiséjét. "

Oldalszám: 336 oldal

Szeretném megvásárolni a könyvet!

Rengeteg olyan könyv van még, ami nyáron játszódik, olyan témát dolgoz fel, ami ehhez az évszakhoz kapcsolódik. Te ismersz ilyen műveket még? Oszd meg velünk kommentben, hátha kedvet kapunk mi is az elolvasásához!

Ha pedig szeretnéd megvenni valamelyik könyvet a felsoroltak közül, most itt a lehetőség és megrendelheted az SZTE Univbook oldalán keresztül!

Olvass minél többet, hiszen tudod:

„Az olvasás – ha élvezetet okoz –segít élni. Átélni és túlélni is.” - Vekerdy Tamás

Szerkesztette: Puskás Bettina, SZTE Univbook